Το Κυθηραϊκό Ιδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) σε συνεργασία με το oxymoro design οργανώνει εκδήλωση με θέμα το BRANDING & PACKAGING, μία Εφαρμογή για παραγωγές μικρής κλίμακας.

Ο Νίκος Καστανάκης, βιομηχανικός σχεδιαστής και ιδρυτής του oxymoro design, προσκαλεί επαγγελματίες του χώρου του branding να παρουσιάσουν μαζί του, ανοικτά στο κοινό, μία γενική προσέγγιση για το πώς στήνεται μία μάρκα και ένα προϊόν και τα βήματα που ακολουθούνται κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού. Θα δοθεί μία εικόνα επίσης τού τι είναι η συσκευασία, ο αισθητικός της ρόλος και πως εξυπηρετεί το προϊόν ως μέσο που του προσδίδει υπεραξία. Μαζί του παραγωγοί από τα Κύθηρα και την Κρήτη θα δώσουν την δική τους εικόνα για την ανάπτυξη μιας μάρκας μέσα από τα μάτια του παραγωγού.

Στην εποχή της εικόνας και της πληροφορίας είναι αναγκαίο ο άνθρωπος που επιχειρεί και παράγει και να αξιοποιεί τα εργαλεία που μπορεί να του δώσουν επαγγελματίες του χώρου, ώστε τα προϊόντα του να μην υπολείπονται έναντι των άλλων προϊόντων της αγοράς και να τους προσδώσουν και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ομιλητές: Νίκος Καστανάκης, Βαρβάρα Μπάτσιου, Λουκάς Χονδρός
Ομιλητές – Παραγωγοί : Παύλος Κορωναίος (Αρτοποιείο Καραβά),
Γιάννης Στρατάκης (NAMI BANANA FARMING)

Ο Νίκος Καστανάκης – oxymoro design, είναι industrial Designer με 18 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό αντικειμένων, προϊόντων και
συσκευασιών.

Η Βαρβάρα Μπάτσιου – VORA DESIGN STUDIO, είναι designer και ασχολείται με την έρευνα, την ανάπτυξη concepts, το στρατηγικό
σχεδιασμό και τη δημιουργική επιμέλεια.

Ο Λουκάς Χονδρός, είναι brand&packaging designer και βασικό μέλος της δημιουργικής ομάδας της Mousegraphics (Packaging Design Agency).

Στόχος είναι το κοινό και οι παραγωγοί να κατανοήσουν τη σημασία της ορθής διαδικασίας του σχεδιασμού, να συλλέξουν πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο αντικείμενο, να έρθουν σε επαφή με παραδείγματα ανάπτυξης συσκευασιών, όσο και με case studies που αφορούν τη δημιουργία ενός brand.

Τοποθεσία: Του Φάβα το λιοτρίβι”, Μητάτα Κύθηρα
Πότε: 1η Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30