Τα Μονοπάτια Κυθήρων ‘Kythera Trails’, απέκτησαν πινακίδες εισαγωγής,  οι οποίες παρέχουν την απαραίτητη πληροφόρηση στους επισκέπτες, για να ξεκινήσουν την περιήγησή τους. 

24 πινακίδες κοσμούν 16 οικισμούς και σημεία έναρξης, παρουσιάζοντας τις 11 διαδρομές του δικτύου. Έτσι, ολοκληρώνεται η σηματοδότηση τριών επιπέδων του δικτύου μονοπατιών. 

Οι πινακίδες περιέχουν την ‘ταυτότητα’ της κάθε διαδρομής, με πλήθος πληροφοριών, αλλά με λιτό, μίνιμαλ σχεδιασμό και μικρό μέγεθος, έτσι ώστε να ‘δένουν’ με το χώρο, χωρίς οπτική όχληση. 

Οι πινακίδες χωρίζονται σε 4 μέρη. Στο πάνω μέρος βρίσκεται ο τίτλος και ο κωδικός της διαδρομής, με το σήμα ‘Green Flag Trails’, στις τρεις πιστοποιημένες διαδρομές του δικτύου. Στο κεντρικό τμήμα παρουσιάζεται ο χάρτης της διαδρομής, ο οποίος είναι προϊόν εξειδικευμένης χαρτογραφικής επιμέλειας. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις ονομασίες των σημείων ενδιαφέροντος, ακόμα και των λιγότερο γνωστών, όπως οι νερόμυλοι του Καραβά. Πιο κάτω, αναγράφονται τα βασικά στοιχεία των διαδρομών, όπως απόσταση και βαθμός δυσκολίας,  τα οποία είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα πρότυπα της πιστοποίησης Green Flag Trails. Επίσης, με τα QR codes οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν  τα αρχεία των διαδρομών στο κινητό τους. Τέλος, στο κάτω μέρος, αναφέρονται οι εταίροι, οι συντελεστές και οι υποστηρικτές του προγράμματος, όπως και το σήμα του ΕΟΤ. 

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και το Δήμο Κυθήρων και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.).  Η ανάπτυξη και τοποθέτηση των πινακίδων έγινε από την Κοιν.Σ.Επ. ‘Paths of Greece – Μονοπάτια της Ελλάδας’.  Τους χάρτες επιμελήθηκε η εταιρεία Staridas Geography, ενώ ο γραφιστικός σχεδιασμός έγινε από την Instinct Design. 

 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ 

Kythera TrailsΤο Kythera Trails είναι το επίσημο δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων, με 14 διαδρομές συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων. Το όραμά μας είναι να διασώσουμε και να εμπλουτίσουμε την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Επισκεφτείτε μαςFacebook / Instagram / Youtube Web 

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) σε συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων & Αντικυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων, και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA). 

Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA)Το MedINA ιδρύθηκε το 2003 και αποστολή του είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν την αξία και τη σχέση μεταξύ της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς τους και να εργάζεται για ένα δίκαιο και αειφόρο μέλλον. Περισσότερες πληροφορίες:  Web / Facebook / Instagram 

Paths of GreeceΗ ομάδα της Κοιν.Σ.Επ. «Μονοπάτια της Ελλάδας – Paths of Greece» ιδρύθηκε το 2010 με όραμα να γίνει η Ελλάδα ένας από τους 10 κορυφαίους πεζοπορικούς προορισμούς στον κόσμοΜε αγάπη για τον πολιτισμό της, τη φύση της και τους ανθρώπους της, αναδεικνύει τα παλιά μονοπάτια σ’ ένα τόπο, με τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπόρου. Επισκεφτείτε μας: Web / Facebook / Instagram 

 

 

1 Comment