Ένα περίπτερο πληροφόρησης επισκεπτών σχετικά με τα ‘Μονοπάτια Κυθήρων – Kythera Trails’  κοσμεί τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων ‘Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης’ από την 21η Μαΐου 2021. 

Η ενημερωτική αυτή εγκατάσταση στοχεύει στη σύντομη αλλά ολοκληρωμένη παροχή πληροφοριών στους ταξιδιώτες (one stop shop) για το καινοτόμο δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων Kythera Trails, την ώρα που αυτοί  περιμένουν για την παραλαβή των αποσκευών τους. 

Η εγκατάσταση διαθέτει οθόνη στην οποία θα προβάλλεται ένα βίντεο με λήψεις από τα μονοπάτια των Κυθήρων και ένα animation βίντεο (υπό κατασκευή), ενώ διαθέτει και μια προθήκη από όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται  το ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά).  Στην πλαϊνή πλευρά του περιπτέρου απεικονίζεται ο χάρτης με τα οργανωμένα μονοπάτια των Κυθήρων και αναγράφονται οι διαδικτυακοί σύνδεσμοι του Kythera Trails. Επιπροσθέτως, θα υπάρχουν QR codes που θα οδηγούν στην εφαρμογή για έξυπνα κινητά (υπό κατασκευή). 

 

H τοποθέτηση της εγκατάστασης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση και προθυμία από τους συνεργαζόμενους φορείς. Πρόκειται για μια προσφορά στην τοπική κοινωνία,  αποτελώντας ένα εργαλείο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στο νησί και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

Η δράση συγχρηματοδοτήθηκε από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ LEADER 2014 – 2020 «Πολιτισμός και Περιβάλλον Εν Πλω» και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) σε αγαστή συνεργασία με το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ), την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης». Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εφαρμογής έγινε από την Kappagram με την υποστήριξη όλων των συντελεστών. 


Περισσότερες Πληροφορίες & Σύνδεσμοι 

Kythera TrailsΤο Kythera Trails είναι το επίσημο δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων, με 14 διαδρομές συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων. Το όραμά μας είναι να διασώσουμε και να εμπλουτίσουμε την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) σε συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων & Αντικυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων, και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA). Επισκεφτείτε μαςFacebook / Instagram / Youtube Web 

Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA)Το MedINA ιδρύθηκε το 2003 και αποστολή του είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν την αξία και τη σχέση μεταξύ της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς τους και να εργάζεται για ένα δίκαιο και αειφόρο μέλλον. Περισσότερες πληροφορίες:  Web / Facebook / Instagram