Η αποτελεσματική προώθηση του κυθηραϊκού ελαιολάδου δεν αφορά μόνο καλύτερες πωλήσεις, αλλά είναι συνυφασμένη γενικότερα με την καλλιέργεια μιας βιώσιμης παραγωγικής κουλτούρας στα Κύθηρα.

Το Μεσογειακό Ινσιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) σας προσκαλούν την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 στις 6 μμ για να δούμε βήμα-βήμα πως το κυθηραϊκό ελαιόλαδο μπορεί να σημειώσει εμπορική επιτυχία και να παράξει προστιθέμενη αξία, προς όφελος των παραγωγών.

Οι Αλέξης Κωτούλας και Δημήτρης Τσιμπέρης της εταιρείας AK & Partners, ειδικοί σε θέματα μάρκετινγκ αγροδιατροφικών προϊόντων, θα παρουσιάσουν την «μελέτη βιωσιμότητας ελαιολάδου και μελιού – οδικός χάρτης προώθησης.»

Η μελέτη εκπονήθηκε στα πλαίσια του έργου Terra Kytheria, το οποίο στόχο έχει την πιστοποίηση της παραδοσιακής και ήπιας ελαιοκαλλιέργειας στα Κύθηρα και την ενδυνάμωση των παραγωγών. Η μελέτη αυτή αποτελεί εργαλείο για όλες τις παραγωγικές δυνάμεις των Κυθήρων στην προσπάθεια ανάδειξης του κυθηραϊκού ελαιολάδου.

Η παρουσίαση αυτή αφορά κυρίως τους συνεταιρισμούς, τους ελαιοπαραγωγούς και όσους χρησιμοποιούν ή εμπορεύονται ελαιόλαδο, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών τουρισμού και εστιατόρων.

Η σύνδεση είναι πολύ εύκολη, πατώντας τον εξής σύνδεσμο:  https://aegean-gr.zoom.us/j/95006057564?pwd=TUg5Y2JHMWxia3Q4S1RSZW1FYi83dz09

 

Συμμετοχή με τη Διαδικτυακή Πλατφόρμα Zoom

Time: Mar 24, 2022 06:00 PM Athens

Join Zoom Meeting

https://aegean-gr.zoom.us/j/95006057564?pwd=TUg5Y2JHMWxia3Q4S1RSZW1FYi83dz09

Για να συνδεθείτε πατήστε τον παραπάνω σύνδεσμο

Meeting ID: 950 0605 7564

Passcode: 990700

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Terra Kytheria – Βιώσιμη Γεωργία στα Κύθηρα: Το πρόγραμμα Terra Kytheria έχει σκοπό την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών και την ανάδειξη του κυθηραϊκού ελαιόλαδου. Στηρίζεται σε ένα σύστημα καλλιέργειας και πιστοποίησης, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις τοπικές μεθόδους και διατηρεί τη βιοποικιλότητα και τα παραδοσιακά αγροτικά τοπία του νησιού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ποταμού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λιβαδίου, και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.  Αποτελεί επέκταση του προγράμματος Terra Lemnia στη Λήμνο που συντονίζει το MedINA.

Περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα MedINA, Ιστοσελίδα ΚΙΠΑ, Terra Lemnia

Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA): Το MedINA ιδρύθηκε το 2003 και αποστολή του είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν την αξία και τη σχέση μεταξύ της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς τους και να εργάζεται για ένα δίκαιο και αειφόρο μέλλον. Περισσότερες πληροφορίες:  Web / Facebook / Instagram

Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ): Από το 2006, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα αναδεικνύει την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά των Κυθήρων, συμβάλλοντας παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, αλλά και με έργα όπως η αποκατάσταση, μεταξύ άλλων, των παραδοσιακών μονοπατιών. Για περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα / Facebook / Instagram