Το γαλλικό πεζοπορικό κοινό υποδέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον τα Μονοπάτια Κυθήρων ‘Kythera Trails’.

O Δήμος Κυθήρων συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση «Le Salon du Randonneur» στη Λυών της Γαλλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε 25-27 Μαρτίου και προσέλκυσε σχεδόν 15000 επισκέπτες.

Η αποστολή των Κυθήρων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η είδηση αναδημοσιεύτηκε σε γνωστές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Παράλληλα, η πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Με Νέα Ματιά»  συνδέθηκε απευθείας με τη Λυών και τη συνεργάτιδα της Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece Ελένη Μίσιου ειδικά για τα Μονοπάτια των Κυθήρων.

Από την επαφή με τον κόσμο στην έκθεση έγινε σαφές, ότι οι Γάλλοι αναζητούν ήσυχους και αυθεντικούς προορισμούς, μακριά από το μαζικό τουρισμό. Έτσι, τα Κύθηρα έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ειδικά για επισκέπτες εκτός καλοκαιρινής περιόδου, ως ένας παρθένος τόπος με ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μονοπατιών, ποιοτικές υποδομές και πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Τα Κύθηρα είναι γνωστά στους Γάλλους από τις τέχνες και τη μυθολογία, αλλά λιγότερο γνωστά ως τουριστικός προορισμός. Έτσι, τους καλέσαμε να «αποβιβαστούν στο νησί της αγάπης», όπως είναι γνωστά τα Κύθηρα στη γαλλική λογοτεχνία και ζωγραφική. Ήδη, μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά γραφεία πεζοπορικού τουρισμού, διαθέτουν οργανωμένα πεζοπορικά πακέτα που περιλαμβάνουν και τα Κύθηρα.

Η συμμετοχή στην έκθεση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Paths of Greece. Ο Δήμος Κυθήρων, με εταίρους το ΚΙΠΑ, το MedINA και την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, επενδύουν από το 2017 στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των Κυθήρων, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Το Kythera Trails είναι το επίσημο δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων, με 11 διαδρομές συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων. Το όραμά μας είναι να διασώσουμε και να εμπλουτίσουμε την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας. Επισκεφτείτε μας: Web / App / Facebook / Instagram / YouTube / Tripadvisor

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται και υλοποιείται από το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.) σε συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων & Αντικυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων, και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA).