Το ποδηλατικό κατάστημα Mazzipetti και το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πορτοκαλιά και το Kythera Trails, διοργανώνουν το Κυθηραϊκό Πρωτάθλημα “Svelta” 2021-2022, ορεινής ποδηλασίας και τρεξίματος ανωμάλου δρόμου. Το πρωτάθλημα θα έχει διάρκεια πέντε μηνών κατά τους οποίους θα πραγματοποιηθούν συνολικά έξι αγώνες σε διαφορετικά χωριά του νησιού.

Οι συμμετέχοντες θα μαζεύουν πόντους ανάλογα τον χρόνο που θα σημειώνουν στον κάθε αγώνα. Οι πόντοι αθροίζονται και στο τέλος του πρωταθλήματος θα αναδείξουν τους νικητές.


Πρόγραμμα Πρωταθλήματος

21 Νοεμβρίου – Ποταμός

12 Δεκεμβρίου – Καραβάς

23 Ιανουαρίου – Αρωνιάδικα

6 Φεβρουαρίου – Μυλοπόταμος

27 Φεβρουαρίου – Χώρα

13 Μαρτίου – Ποταμός

 

Τα επόμενα χρόνια οι αγώνες θα διοργανωθούν και σε άλλους οικισμούς του νησιού.


Τρέχεις ή/και ποδηλατείς σήμερα για ένα καλύτερο αύριο!
Το Κυθηραϊκό Πρωτάθλημα “Svelta”, ορεινής ποδηλασίας και τρεξίματος ανωμάλου δρόμου είναι εδώ για να αποδείξει πως η τοπική κοινότητα μπορεί να συνεισφέρει και να καταφέρει πολλά για τον τόπο της.      

Με χαρά ανακοινώνουμε πως το κόστος κάθε εγγραφής στους αγώνες, δωρίζεται εξ ολοκλήρου στο Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης, για τη συνολική συντήρηση και βελτίωση του δικτύου μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών του νησιού (καθαρισμοί, επισκευές σήμανσης, τεχνικά σημεία, διανοίξεις κ.α.).

Έπαθλό σου, η τοπική κοινωνία!

Η συμμετοχή σου στον αγώνα εξασφαλίζει τη συνεισφορά σου στην κοινωνία. Για κάθε ένα χιλιόμετρο που ποδηλατείς ή τρέχεις, ένα αντίστοιχο κομμάτι της διαδρομής που διασχίζεις σε εκείνο το χωριό, θα συντηρηθεί, με την δική σου συνεισφορά. Εσύ απλώς δώσε τον καλύτερο σου εαυτό! 

Τρέξε/Ποδηλάτησε για το χωριό, τρέξε/ποδηλάτησε για την κοινωνία, τρέξε/ποδηλάτησε για σένα!

 

#Svelta, λοιπόν, για την προαγωγή του ομαδικού πνεύματος και του συναγωνισμού, αλλά και της επαφής με τη φύση και τον πολιτισμό του νησιού μας.

 


ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.

  • ​​Οι συμμετέχοντες θα προσέρχονται με την βεβαίωση αρνητικού PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με πιστοποιητικό νόσησης.
  • Η χρήση μάσκας για τους εθελοντές και τους επισκέπτες θα είναι απαραίτητη.


Πληροφορίες:
+302736033762, +306982171018, +306972814830 και στο info@mazzipetti.com.
*Για κάθε αγώνα θα προηγείται δημοσίευση αναλυτικής προκήρυξης.

Σε περιμένουμε!


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 

Mazzipetti

Το Mazzipetti προωθεί την έννοια του ποδηλάτου ως ένα μέσο βελτίωσης του καθημερινού τρόπου ζωής, ψυχαγωγίας και ευεξίας. Συγχρόνως, αποτελεί μια πλατφόρμα ανάπτυξης συνεργασιών με σκοπό έναν πιο «βιώσιμο» τρόπο μετακίνησης πάνω στο νησί.

Για περισσότερες πληροφορίες: Web / Facebook / Instagram 


Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ)

Από το 2006, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα αναδεικνύει την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά των Κυθήρων, συμβάλλοντας παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, αλλά και με έργα όπως η αποκατάσταση, μεταξύ άλλων, των παραδοσιακών μονοπατιών.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα / Facebook / Instagram


Υποστηρίξτε το Svelta Cup