Η αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) είναι πλέον γεγονός. Έτσι, οι απανταχού Κυθήριοι και οι φίλοι των Κυθήρων, οι οποίοι δεν μιλούν ελληνικά, μπορούν να ενημερώνονται απευθείας για τα προγράμματα και τις δράσεις του ιδρύματος.  

Μετά την αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας το 2020, η επόμενη φάση της διαδικτυακής παρουσίας του Ιδρύματος μόλις ολοκληρώθηκε. Η αγγλική  μας ιστοσελίδα αποτελεί σημαντικό βήμα για να τονωθεί η διάδραση με την απανταχού κυθηραϊκή κοινωνία, με στόχο την απήχηση στις νεότερες γενιές της κυθηραϊκής διασποράς, οι οποίες ενδεχομένως δεν διατηρούν σαν πρώτη γλώσσα τους την ελληνική. Εξάλλου, καθώς όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι και διεθνείς φίλοι των Κυθήρων επιλέγουν το νησί για την μόνιμη ή εξοχική τους κατοικία, κρίνουμε ότι η αγγλική ιστοσελίδα μας είναι απαραίτητο εργαλείο για να επικοινωνήσουμε μαζί τους τις δράσεις μας. 

Το ΚΙΠΑ θέλει να εξακολουθεί να εμπνέει, να κινητοποιεί και να καλλιεργεί συνεργασίες. «Να γίνει», όπως έχει γράψει και ο ιδρυτής του, Γιώργος Ι. Κασιμάτης, «μια πραγματική κυψέλη σκέψης, σχεδιασμού και δράσης για την ποιοτική ανάπτυξη των Κυθήρων και Αντικυθήρων». Ευελπιστούμε ότι η αγγλική μας ιστοσελίδα θα φέρει κοντά μας τους μη ελληνόφωνες φίλους των Κυθήρων, με τους οποίους θα μοιραστούμε το όραμά μας και θα συμπορευτούμε να το πραγματοποιήσουμε. 

Σας καλούμε, λοιπόν, απανταχού Κυθήριοι και φίλοι των Κυθήρων, να επισκεφτείτε τη νέα μας αγγλική ιστοσελίδα, https://kipafoundation.org/en/ προκειμένου να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας και τα προγράμματά μας, να επικοινωνήσετε μαζί μας και να συμμετάσχετε ως εκλεκτά μας μέλη.