Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατο του αξέχαστου φίλου Γιώργου Καρύδη, του αγαπητού «Τζώρτζη».

Με τον Γιώργο Καρύδη είχα την καλή τύχη να μας συνδέει ειλικρινής φιλία και εκτίμηση από τα γυμνασιακά μας χρόνια στα Κύθηρα και από τα φοιτητικά του και μεταπτυχιακά μου χρόνια του Μονάχου.  Συνδεθήκαμε, όμως, ακόμη πιο στενά κατά τη διάρκεια δεκαετιών που προσέφερε με προθυμία και αγάπη στα κοινά συμφέροντα των συμπατριωτών μας.

Ο Τζώρτζης δεν υπήρξε μόνο ένας πολύ αξιόλογος, με επιτυχή σταδιοδρομία επιστήμονας, από εκείνους που τιμούν τα Κύθηρα. Ήταν ένας ξεχωριστός και «φανατικός» Τσιριγώτης και, πάνω από όλα Άνθρωπος. Η αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα και για τον άνθρωπο ήταν τόσο ειλικρινής και βαθιά στην ψυχή του, που ξεχείλιζε μόνη της και ακτινοβολούσε τόσο έντονα, που χωρίς λόγια, κατακτούσε αμέσως κάθε Τσιριγώτη και κάθε άνθρωπο που τον γνώριζε από κοντά.

Με αυτό το σπάνιο χάρισμα και με τη μεγάλη προσφορά του έγραψε μια καθαρή και γνήσια σελίδα στην κυθηραϊκή ιστορία, που δε θα σβήσει ποτέ.

Με αυτά τα λόγια και, ανταποκρινόμενος στη βέβαιη επιθυμία του αξέχαστου συμπατριώτη μας, με μια μικρή συμβολική εισφορά στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών, εκφράζω από την καρδιά μου τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην Οικογένειά του.

 

Κύθηρα, 20 Σεπτεμβρίου 2020

 

Γιώργος Ι. Κασιμάτης

Επ. Πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. αι του Τριφυλλείου Ιδρύματος