Μπορεί τους αγώνες ορεινής ποδηλασίας να τους κέρδισαν οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν αλλά οι πραγματικοί ΝΙΚΗΤΕΣ ήταν οι Κυθήριοι. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο διθυραμβικά σχόλια είχαμε από τα 60 και πλέον άτομα που ήρθαν στα Κύθηρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η ομάδα SVELTA ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του αγώνα με εξαιρετική συνεισφορά τόσο στην άρτια προετοιμασία όσο και στον συντονισμό του αγώνα με κατάθεση ψυχής και δυνάμεων για την επιτυχία της διοργάνωσης. Σημαντικό να αναφερθεί πως ο Μιχάλης Μέντης ήταν ο υπεύθυνος χάραξης και σήμανσης των διαδρομών που ακολούθησαν οι συμμετέχοντες όλων των διαδρομών.

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) – Παράρτημα Κυθήρων με την τεράστια προσφορά της και με προσωπικό κόστος, ήταν παρούσα στις ενημερώσεις, στην οργάνωση και βέβαια στην εκδήλωση αυτή καθαυτή, καλύπτοντας δυσπρόσιτα και κομβικά σημεία των διαδρομών του αγώνα.

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού με περίσσια προθυμία στάθηκε δίπλα στην διοργάνωση από την πρώτη στιγμή προάγοντας το πνεύμα της φιλοξενίας στο χωριό του Ποταμού, από κοινού με όλα τα καταστήματα του χωριού, όπου βρισκόταν η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των διαδρομών.

Οι φορείς του νησιού έδωσαν την αιγίδα τους (Δήμος και Εγχώριος Περιουσία) ενώ το Νοσοκομείο Κυθήρων ήταν σε επιφυλακή καθόλη την διάρκεια της διοργάνωσης. Επιπλέον η Αστυνομία βρισκόταν συνεχώς παρούσα εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών. 

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείας Sea Jets & Triton Ferries εξασφάλισαν σημαντικές εκπτώσεις στα κόμιστρα των εισιτηρίων για τους αθλητές και τους συνοδούς τους ενώ η Drakakis Tours προσέφερε απλόχερα δωρεάν παροχές μετακίνησης των αθλητών κατα μήκος του νησιού.

Οι μεταφορικές “Τζάννες” και “Ανδρόνικος” μετέφεραν με ασφάλεια τα ποδήλατα των συμμετεχόντων από και προς το λιμάνι του Διακοφτίου και από και προς το ξενοδοχείο και τον χώρο εκκίνησης των αγώνων. 

Η κα Ελένη Χάρου προσέφερε μια αξέχαστη ξενάγηση των αθλητών στο κάστρο της Χώρας και μοίρασε απλόχερα τις γνώσεις της αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ η Γιατρός μας Νότα Γράλιστα βρισκόταν στον χώρο της εκκίνησης καθ’ολη την διάρκεια της διοργάνωσης για πάσης φύσεως πιθανή ιατρική παρέμβαση. 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο Δίκτυο Νήσων Αττικής το οποίο μέσω του προγράμματος CLLD/LEADER χρηματοδότησε την διάνοιξη, εξοπλισμό, σήμανση, δημιουργία ιστοσελίδας, χαρτογράφηση και διεξαγωγή του πρώτου αγώνα των ορεινών ποδηλατόδρομων στα Κύθηρα με το ποσό των 31,000 Ευρώ.

Τέλος, τα βλέμματα όλων στέφονται στην αεικίνητη δύναμη της διοργάνωσης: τους 38 εθελοντές όλων των ηλικιών που ανέλαβαν πόστα ευθύνης και δαπάνησαν χρόνο και ενέργεια προκειμένου να εξασφαλίσουν την ποιότητα των αγώνων στο μέγιστο, από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, αψηφώντας της αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τα σχόλια των συμμετεχόντων, θέλουν της διοργάνωση αυτή να μένει στις καρδιές τους, εξαιτίας αυτών των 38 ανθρώπων που με τα χαμόγελά τους και την προθυμία για προσφορά, έκαναν αυτή την εμπειρία τους αξέχαστη:

ΤΑΚΗΣ  ΚΑΨΑΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΤΗ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΟΣΜΑ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΟΦΙΟΥ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΟΥΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΤΕΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΟΡΗΣ, ΚΩΣΤΑ ΡΟΖΗΣ, ΚΟΝΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΑΝΤΖΟΛΕΤΑ ΚΟΝΟΜΟΥ, ΦΡΙΛΙΓΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΒΕΝΗ ΚΑΡΥΔΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΓΑΝΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΟΥ, ΡΩΜΥΛΟΣ, ΤΖΕΝΗ ΧΑΡΟΥ,ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΤΣΙΜΠΕΡΗ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΜΙΟΣ, ΣΚΛΑΒΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (μικρός), ΣΚΛΑΒΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (μεγάλος), ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΑΒΕΑ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΕΝΤΗΣ, ΤΟΥΛΑ ΜΑΓΟΝΕΖΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΤΟΥΚΗ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ, ΕΦΗ ΜΑΓΟΥΛΑ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΗ ΧΕΙΡΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΚΟΝΤΑΞΗΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΜΠΑΜΠΟΥΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, DEAN POULOS, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΝΤΙΟΥΔΗ, ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΜΕΝΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ.

 

Λοιποί χορηγοί:

 

Mazzipetti
Ξενοδοχείο Βενάρδος
Cassimatis Cycling

PTT BIKES 

Αρτοποιείο Καραβά

Εστιατόριο Καλέρης 

Εστιατόριο Ακρογιάλι 

Supermarket Καψάνης

Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού Κυθήρων

Είδη κιγκαλερίας Γιώργος Ψάλτης

Εξάντας

Εξωραϊστικός Σύλλογος Μητάτων “Μυρτιά”

Καφενείο Χαλικόκου

Outdoor Activities Greece

Εστιατόριο Πλάτανος

Κρεοπωλείο Χλαμπέας

Φαρμακείο Μάνος Τριφύλλης

Κώστας Κορωναίος (φωτογράφος)

Σταματίνα Ταμβάκη  (φωτογράφος)

Αστικόν

Besito

Τα Καψαλάκια

Πιτσαρία Piazza

Εστιατόριο Πανάρετος 

Καφενείο “Ο Ποταμός”

Καφενείο “Η προβέντζα”

Γκαράζ

Choux Cream

Σελάνα

Φούρνος Αφοί Χρυσαφίτη

Αdama

Σύλλογος Πορτοκαλιά Καραβά Κυθήρων

Φως και Χώρος

Μανέας

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

 

Greek Travel Pages

Adelin fm

Kythera News

Κυθηραϊκά

Fly Radio 89.7

Monemvasia News

Notos press

Αργολικες ειδησεις

goTHESS

Patras events

 

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους για κάθε είδους προσφορά ή ανάμειξη είχαν με την διεξαγωγή του Kythira MTB Challenge 2023 και ευχόμαστε η θέληση αυτή να παραμένει κινητήριος δύναμη για τις επόμενες αθλητικές (και όχι μόνο) διοργανώσεις.