Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα  Πολιτισμού και Ανάπτυξης παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία στην κεντρική πλατείας της Χώρας, στα Κύθηρα, τη θεατρική παράσταση Όρνιθες του Αριστοφάνη, με αφορμή την ολοκλήρωση των μαθημάτων του παιδικού προγράμματος «Σκατζουρώματα» .

15 εθελοντές καλλιτέχνες βοήθησαν στη δημιουργία αυτής της παράστασης- σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, μουσικοί, ηχολήπτες, φωτιστές, φροντιστές και βοηθοί. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς που συνέβαλαν με το ταλέντο τους εθελοντικά στην επιτυχία της παράστασης, η οποία εντυπωσίασε το κοινό που την παρακολούθησε.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε και στους χορηγούς της παράστασης – Δήμος Κυθήρων, Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Χώρας και καφενείο «Βεγγέρα» .

Όμως, πρωτίστως, το ΚΙΠΑ ευχαριστεί τους εμπνευστές της παράστασης αυτής, τη Δέσποινα Πέττα και τη Χρύσα Κουτσιάφτη για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει με τα παιδιά του νησιού μέσα από το πρόγραμμα «Σκατζουρώματα» , το παιδικό μουσικό-θεατρικό εργαστήρι που ξεκίνησε τον χειμώνα υπό την αιγίδα του Ιδρύματος. Το ΚΙΠΑ είναι διπλά υπερήφανο για τη συνεργασία αυτή και επιδιώκει να στηρίζει παρόμοιες πρωτοβουλίες από τα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, το ΚΙΠΑ με την παράσταση « Όρνιθες»  σηματοδοτεί και την πρόθεση του να αναδείξει τον φυσικό πλούτο των πουλιών που υπάρχουν στα Κύθηρα, μέσα από ποικίλες δράσεις. Σε αυτόν τον στόχο έχουμε την υποστήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, η οποία έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, παρέχοντας έντυπο υλικό για το πλήθος των πουλιών που ζουν στο νησί μας  και με την οποία προσβλέπουμε  σε στενότερη συνεργασία  στο προσεχές μέλλον.

Καλό καλοκαίρι και να χαρούμε όλοι την φύση και τον πολιτισμό του νησιού μας.