Το Κ.Ι.Π.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων, την Κινηματογραφική Λέσχη και το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Καστρισιανίκων οργάνωσε ένα τριήμερο από 30, 31 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2008 με σειρά εκδηλώσεων για τους και με τους μετανάστες που ζουν στα Κύθηρα. Οι εκδηλώσεις αυτές περιείχαν:
(α) Εισηγήσεις για την παρουσία των οικονομικών μεταναστών στα Κύθηρα, εμπειρίες υπευθύνων των τομέων υγείας και εκπαίδευσης από τους μετανάστες και εμπειρίες των ίδιων των μεταναστών από τη συμβίωσή τους με τους Κυθήριους.
(β) Προβολές κινηματογραφικών ταινιών (σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη) από χώρες που προέρχονταν οι μετανάστες μας: Από Ρωσία η ταινία “Επιστροφή”, από Αλβανία η ταινία “Στρατηγός Γραμμόφων” και ” Τίρανα ώρα μηδέν”, από Ρουμανία “4 μήνες, 3 εβδομάδες, 2 μέρες”, από Βουλγαρία “ο πόλεμος των σκαντζόχοιρων”, και τέλος προβολή μικρού μήκους ταινίας “Προς μία Αρχή” που ήταν παραγωγή γι’ αυτό το τριήμερο και αναφερόταν σε στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των μεταναστών στο νησί μας.
(γ) Παιδική γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Καστρισιανίκων:
έκθεση προϊόντων από τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, θεατρική παράσταση ο “Ρίκο Ρίκοκο” και παιχνίδια.

Αφήστε μια απάντηση