Την 29η Ιουνίου στον πολυχώρο “Ζείδωρος” στο Καψάλι, το Κ.Ι.Π.Α. οργάνωσε μουσική βραδιά με το λαϊκό παραδοσιακό συγκρότημα “Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος” .

Σαν μουσικό σχήμα ξεκίνησαν το 1994. Τα μέλη του προηγουμένως συνεργάστηκαν με το μεγάλο Ζακυνθινό συνθέτη Δημήτρη Λάγιο στο σύλλογο “Μουσικό Ασκηταριό” με τραγούδι, χορό και λαϊκό θέατρο.

Ο όμιλος των “Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος” διακρίνεται για το πηγαίο ταλέντο του, για την αγάπη στην πατρίδα, τη Ζάκυνθο και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά. Υπηρετούν με πάθος και συνέπεια την παράδοση της Ζακύνθου και ασχολούνται με τη μουσική για την αγάπη της μουσικής. Στόχος τους είναι να προβάλλουν και να διαδώσουν την παράδοση της Ζακύνθου και για περισσότερα από 20 χρόνια δίνουν το παρόν εντός και εκτός Ελλάδας. Έχουν λάβει μέρος σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Έχουν ηχογραφήσει 3 albums.

Ένα καταξιωμένο συγκρότημα που ανέδειξε τα τραγούδια της Ζακύνθου αγροτικά, αστικά και επώνυμες συνθέσεις.

Το πρόγραμμα στα Κύθηρα με τον γενικό τίτλο “Μουσικά γιοφύρια του Ιουνίου” είχε τα ακόλουθα μέρη:

α) Εκκλησιαστική μελωδία με το Ζακυνθινό ιδίωμα

β) Λαϊκά τραγούδια της Ζακύνθου

γ) Αρέκιες – Αριέτες

δ) Διωδίες

ε) Καντάδες

Κείμενα – Παρουσίαση: Γιώργος Φιορεντίνος

Το βράδυ της 28ης Ιουνίου το συγκρότημα για δύο ώρες περιδιάβασε τα στενά σοκάκια της Χώρας με καντάδες και μαντολινάτα κι αυτό είχε μεγάλη απήχηση στο Κυθηραϊκό κοινό.

Για την εκδήλωση πρωτοστάτησε η κα. Ελένη Χάρου – Κορωναίου και την ευχαριστούμε.

Η εκδήλωση έγινε με την ευγενική υποστήριξη: Castello apartments, Korteo, Δαπόντες Αντώνης, Καίτη, Νόστος, Papadonikos rooms. Πορφυρούσα (τοπικό F/B), Lane Sea Lines, Ζείδωρος (πολυχώρος).

Το Κ.Ι.Π.Α. εκφράζει τις ευχαριστίες του.