Με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών, έγινε στον Ποταμό  με μεγάλη επιτυχία η δεύτερη δράση του ΚΙΠΑ, που σηματοδοτεί την κατεύθυνση του στους νέους  στόχους, δηλαδή στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου των πουλιών που υπάρχουν στα Κύθηρα (η πρώτη ήταν η παιδική θεατρική παράσταση του καλοκαιριού Όρνιθες του Αριστοφάνη). 

Όπως και πριν, έτσι και τώρα σε αυτήν την εκδήλωση έχουμε την υποστήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί της σε όλες τις δυνατές κατευθύνσεις (ερευνητικά, εκπαιδευτικά, διαδραστικά/ τουριστικά κ.ο.κ)

Πραγματικά αν ανοίξουμε τα μάτια μας και κοιτάξουμε γύρω μας, σε κάθε μήνα του χρόνου, θα δούμε ένα μαγικό κόσμο από πουλιά, αφού το νησί μας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά περάσματα αποδημητικών πουλιών της ανατολικής Μεσογείου. Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι από τα 407 είδη πουλιών που διασχίζουν την Ελλάδα για να φτάσουν στην ζεστή  Αφρική, τα 230 είδη μπορεί να τα παρατηρήσει  κανείς εδώ στην περιοχή μας, το φθινόπωρο και την άνοιξη. Κάποια βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, κάποια άλλα αποφασίζουν να μείνουν μόνιμα στα νησιά μας, και κάποια κάνουν εποχιακό τουρισμό, δηλαδή παίρνουν δυνάμεις και φεύγουν για τόπους μακρινούς. Εδώ έχει καταχωρηθεί το πιο μικροσκοπικό πουλί της Ευρώπης με το όνομα Βασιλίσκος, έχει παρατηρηθεί ο μεγαλύτερος πληθυσμός Μαυροπετρίτη, ενώ στον Κάλαμο κάποτε διαπιστώθηκαν «τόσα πολλά ορτύκια που κάλυπταν τον ήλιο».

Η προβολή έγινε στα πλαίσια τις πρωτοβουλίας  «Από το σινεμά, στη δράση για τις Κυκλάδες» | «From Movies to Cyclades Movement» η οποία υλοποιείται από το Cyclades Preservation Fund (CPF) σε συνεργασία με την ANEMON Productions | CINEDOC Island και υποστηρίζεται από το The Hellenic Initiative (ΤΗΙ).

Τοπικοί φορείς το ΚΙΠΑ, ο σύλλογος «Πορτοκαλιά» και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού, καθώς επίσης οι Κυριακάτικοι Οδοιπόροι  με τον αγαπητό σε όλους Φρανκ, γέμισαν την αίθουσα και αποτέλεσαν τους τοπικούς πρεσβευτές της πρωτοβουλίας αυτής στα Κύθηρα.