Εκπροσώπηση:  Γ.Π.Κασιμάτης

Τορόντο, Καναδάς     13 Μαΐου   2017

Γενικά:

Το Bruce Trail Concervancy (BTC) είναι ο μεγαλύτερος περιπατητικός σύλλογος του Καναδά. Αριθμεί 10,000 μέλη τα οποία προέρχονται από 9 διαφορετικά clubs; αυτό του Τορόντο είναι το μεγαλύτερο με 3,000 μέλη.  Το συνολικό μήκος του BTC είναι 890 χιλιόμετρα.

Το μονοπάτι που αφιερώθηκε στα Κύθηρα για την αδελφοποίηση έχει μήκος 9 χιλιόμετρα και βρίσκεται στο Milton, μία περιοχή που απέχει 1 ώρα από το Τορόντο.

Η αδελφοποίηση BTC/Kythera Hiking είναι η 9η και τελευταία αδελφοποίηση που κάνει το BTC.

H τελετή αδελφοποίησης έλαβε χώρα στην αρχή του μονοπατιού. Συμμετείχαν πάνω από 70 άτομα, τα οποία μετά το τέλος της τελετής περπάτησαν το μονοπάτι. Κατά την τελετή μίλησαν:

Ο αντιπρόεδρος του BTC, Graham Allen, η διευθύντρια Επικοινωνίας Jackie Randle, ο υπογράφων και διαβάστηκε χαιρετισμός του Δημάρχου Κου Χαρχαλάκη (θα δημοσιευθεί και στην ιστοσελίδα του BTC). Στο τέλος της διαδρομής είχε οργανωθεί ένα μικρό πικνίκ στο οποίο τα τσιριγώτικα λαδοπαξίμαδα τιμήθηκαν ιδιαιτέρως.

Επιχειρησιακά:

Αρκετά μέλη έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (μοιράστηκαν τα φυλλάδια με τα μονοπάτια). Το ενδιαφέρον έχει τρεις πλευρές:

  1. Επίσκεψη εθελοντών για βοήθεια στο άνοιγμα και στη συντήρηση των μονοπατιών. Έχουν κάνει κάτι ανάλογο στη Κόστα Ρίκα. Υπάρχει μια πιθανότητα αυτό να λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο, αν όχι τον επόμενο χρόνο.
  2. Επίσκεψη μελών του ΔΣ του BTC στα πλαίσια επισκέψεων στα αδελφοποιημένα μονοπάτια (2018 ή 2019).
  3. Επίσκεψη μεμονωμένων μελών και ομάδων τους επόμενους μήνες.

 Επόμενα Βήματα.

  • Το BTC είναι άρτια οργανωμένο και βασίζεται πολύ στην εθελοντική συνεισφορά των μελών του. Η οργάνωσή του πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για μας. Στενότερη  συνεργασία  και ανταλλαγή τεχνογνωσίας είναι απαραίτητη. Θα πρέπει κι εμείς να ονομάσουμε ένα μονοπάτι προς τιμήν τους και να οργανώσουμε αντίστοιχη τελετή στα Κύθηρα.
  • Διερεύνηση και άλλων περιπτώσεων αδελφοποίησης. Πιστεύω ότι συντείνουν στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στα Κύθηρα, Αντικύθηρα. Σκεφτείτε το παράδειγμα που θα δώσουν αν έλθουν να εργαστούν εθελοντικά.
  • Άμεση ανάγκη επικαιροποίησης του φυλλαδίου με τα νέα μονοπάτια. Αυτό που τους διένειμα δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή κατάσταση.
  • Δημοσίευση της αδελφοποίησης σε όλα τα Κυθηραικά μέσα ενημέρωσης και της Καναδικής πρεσβείας εφόσον υπάρχει δυνατότης.

 

Γ. Π. Κασιμάτης